Univerex - a képzett magyar szakemberek és a tisztességes bajor fémipar találkozási pontja

Lehet, hogy Te hiányzol a bajor csapatból?

VILLANYSZERELŐ szakembereket keresünk német nyelvtudással a kinti magyar gárdába – hosszútávra, változatos helyszíneken végezhető munka, tisztességes feltételekkel

Miért válassz minket?

 • 27 évnyi szakmai tapasztalat német munkában
 • Elégedett Dolgozók és Megbízók
 • Jogszabályok betartása
 • Hivatalos, orvosi ügyek intézése, tolmácsolás

3 dolog amit tőlünk biztosan megkapsz

Modern munkakörülmények

Egy (vagy két) ágyas, bútorozott szoba, közös helyiségekkel

Tervezhető, korrekt fizetés

Ez az ajánlat NEKED szól, ha úgy érzed,

Itt az idő hogy becsületes munkából tisztességesen megélhess

Családodat is jobban támogatnád, de mégsem tőlünk nagyon távol

A lépést már megtetted, de munkahelyeddel nem vagy elégedett

Mindezt anélkül szeretnéd, hogy munka után ki lennél facsarva

Szaktudásodat szívesen kamatoztatnád, sőt fejlesztenéd is

A munkában megérteted magad németül, még ha csiszolható is

Szeretnél csapatban dolgozni és hosszabb távban gondolkodsz

Kellemesebben telik az idő magyarokkal a munkában, szálláson

(Szinte) minden, amit a munkáról érdemes tudnod

Hol fogsz dolgozni?

Ulm közelében egy, napelemeket és a hozzájuk kapcsolódó rendszereket telepítő cégnél, amely főként a székhelye 30-50 km körzetében vállal kivitelezést különböző megrendelők ingatlanjain. 10-15 fős magyar gárda már kint van, a német Megbízóval való több éves együttműködésünknek köszönhetően (velük ritkán találkozol, mert két fős csoportban dolgozol majd, ahol a szakmai felettesed többnyire egy német szakember lesz).

Ez a családias vállalkozás több mint 10 éve áll biztos lábakon, stabil növekedést fenntartva. Dolgozóinak közvetlen munkahelyi légkört, elfogadható munkatempót kínál, és tisztességes megélhetést biztosít. Éppen ezért nem meglepő, hogy több magyar dolgozónk is további évekre is szeretne ott maradni dolgozni, kilépő dolgozónk pedig 2 év alatt nem volt.

Milyen feladataid lesznek?

Hőszivattyús rendszer telepítése, elektromos bekötése, a szerelők által telepített napelemes rendszerrel való összehangolása.

Mennyi időre szól az állás?

Hosszútávra tervezünk Veled, ezért arra kérünk, hogy csak akkor jelentkezz, ha Te sem csak pár hónapos kiruccanásban gondolkodsz. Mivel a Megbízó cég egyre inkább növekszik, jó szakemberből pedig hiány van, ezért azt szeretnék, ha minél tovább náluk maradnál dolgozni.

Mennyi lesz a fizetésed?

• Órabéred bruttó 19 €-tól indul (átlagos havi bruttó 3.290 €, a Lohnsteuer levonása után nettó 2.660 € marad).
• Plusz a túlórapótlékok és a napi 12 € adómentes Auslöse.
• 26 nap szabadságodra és az ünnepnapokra 100 % bér jár.
• A teljes béredből Magyarországon számfejtünk bruttó. 260.000 Ft alapbért (700 €), a 18,5 % TB járulékot (215 €) levonjuk, nettóját (485 €) otthoni bankszámládra utaljuk.
A szállásdíjat a német nettó bérből vonjuk le (1 ágyas szoba max.
500 €/hó, 2 ágyas szoba max. 400 €/fő/hó).
Vagyis bármelyik hónapban biztosan megmarad 2.000 €, de akár 2.600 €-t is megkereshetsz tisztán.

Hogyan leszel alkalmazva?

Magyar bejelentéssel (kiküldetés A1 igazolással, ami legfeljebb 24 hónapig érvényes, de lejárat után 2 hónappal újabb 24 hónapra hosszabbítható). Ezért csak a magyarországi átlagkereset (2022-ben 433.700 Ft) után kell TB járulékot fizess (ezzel kb. havi 300 € előnyben leszel a német alkalmazásoddal szemben).A Camisaral Kft. ( www.szucsnemetmunka.hu ) alkalmazásában leszel, akik a több évtizedes múltjuk alatt közel ezer magyar szakembernek adtak már munkát. Az utóbbi években mi is sokat tanultunk tőlük, működésük, elveik, hozzáállásuk szinte azonos a miénkkel, és legalább annyira jók a szakmában, mint ami tőlünk megszokott.

Kezdő némettudással is jelentkezhetsz?

Jellemzően két fős csoportban kell dolgoznod, ahol német csoportvezetőd lesz, ezért az ő német nyelvű utasításait és a német nyelvű műszaki leírásokat is meg kell értsd, valamint csoportvezetőd kérdéseire tudnod kell németül válaszolni, hogy az együttműködésetek gördülékenyen mehessen.

Ki intézi az adózási, orvosi, egyéb ügyeidet?

Szívesen segítünk munkahelyi problémaid kezelésében, adózási, banki ügyeid intézésében, tolmácsolunk az orvosnál, ha egészségügyi problémád van, stb. A német adóvisszatérítésben egy német és egy magyar adótanácsadónk is tud korrekt díj fejében Neked segítséget nyújtani, akik garantáltan hozzáértők is.

Hogy alakul a munkaidő?

Heti 40 órát kell dolgoznod, kizárólag nappali műszakban (7-16 óra között, ami napi 1 óra fizetetlen pihenőidőt is tartalmaz). A túlórák elszámolhatók munkaidőkeretben vagy a német törvény szerinti pótlékkal fizetjük ki (változó, hogy mennyit kell vagy lehet pluszban maradni, de általában max. napi 2 óra lehetséges).

Milyen gyakran utazhatsz haza?

26 nap szabadság jár évente, a túlórák lecsúsztatásával ez kiegészíthető, ha esetleg egyszerre hosszabb időre szeretnél a hazautazni. A cégnél minden évben Karácsony előtt leáll a munka és január 2. hetében indul újra. Emiatt erre az időszakra 8-9 nap szabadságot kell kivenned, tartalékolnod, illetve a csúsztatást is felhasználhatod rá. A többi szabadnapoddal Te rendelkezhetsz, de a csoportvezető jóváhagyása mindig szükséges hozzá.A részletekről szívesen tájékoztatunk, miután regisztráltál és jelentkeztél az állásra.
További kérdéseid esetén pedig nyugodtan hívj fel minket vagy írj nekünk.Itt fogsz élni

Jó helyen leszel: Budapesttől 800 km-re, egy hangulatos bajor kisvárosban, Ulm környékén, a közelben jól kiépített autópályahálózattal. Tehát a megközelíthetőségre nem lesz panaszod.Akkor sem, amikor a munkahelyed elérhetőségéről van szó, mert elég közel laksz majd hozzá. Különböző típusú szabad szálláslehetőségek fordulnak elő a környéken, vannak családi házak, sorházak, emeletes épületek. Ezek közül abból tudunk adni, amilyen lehetőségeink éppen akkor adódnak. Minden szállásunk színvonalas, nem munkásszállás jellegű. A hálószobák az alapvető bútorokat tartalmazzák (ágy, matrac, szekrény, éjjeliszekrény, Neked csak az ágyneműről, a tisztálkodószereidről vagy az evőeszközeidről kell gondoskodj). Többnyire korábbi magyar dolgozóinkkal egy házban vagy lakásban fogsz lakni.Választhatsz egyágyas szobát napi 13 EUR + rezsi díj ellenében, vagy pedig kétágyas szobában is el tudunk helyezni napi 9 EUR + Bővebben...

Bajor hangulat

A környéket egyébként nemcsak Németország, hanem Európa legszebb és leghangulatosabb vidékei között tartják számon. Nagyon könnyen szervezhetsz egész napos programokat a közelben fekvő Alpokba, megannyi tó és folyó mellé, a hangulatos történelmi kisvárosokba, de Ulm is számos kikapcsolódási lehetőséget tartogat Számodra.

Ráadásul a kikapcsolódás biztosan kényelmes és könnyen tervezhető lesz, mert a tömegközlekedés jól szervezett és a közút-, valamint a kerékpárút-hálózat kiváló az egyik leggazdagabb német tartományban. A szupermarketekben óriási a választék, a hazainál kedvezőbb árakon.

A helybéliek ilyen életkörülmények között érthető módon többnyire jó kedélyűek, nyugodtak, türelmesek, és ami a Számodra fontos lehet, segítőkészek is.

Te lehetsz a mi emberünk, ha

 • több éves villanyszerelői tapasztalattal rendelkezel
 • nem okoz gondot a műszaki rajzok olvasása
 • önállóan megoldod a Rád bízott feladatokat
 • jól érzed magad egy összetartó csapatban
 • kommunikációs szinten, rutinból beszélsz németül
 • lelkiismeretesen végzed a munkádat, képes vagy érte felelősséget vállalni

Lépéselőnyben vagy, ha

 • van tapasztalatod hőszivattyús rendszerekkel is
 • a németet hosszabb ideig is használtad már munkahelyi nyelvként
 • dolgoztál már Ausztriában vagy Németországban
 • közéfokú német nyelvtudással is rendelkezel
 • B típusú jogosítványod van
 • van EU TB kártyád
 • kaptál Covid-19 elleni oltásokat (nyugateurópai vagy amerikai típusút)

Így néz ki a jelentkezés és a kiválasztás

1
1

Kattints a „Jelentkezem” gombra, regisztrálj, majd a visszaigazoló e-mail „jelentkezési lap” linken töltsd ki kérdőívünket néhány kattintással.

2
2

Töltsd fel fényképes önéletrajzod – lehetőleg magyar és német nyelven is (a fordításában segítünk, ha kéred). Ha így nem sikerül, küldheted e-mailen.

3
3

Egyeztetünk Veled egy telefonos interjúra alkalmas időpontot, amikor meggyőzhetsz bennünket arról, hogy szakmai és emberileg is Te vagy a megfelelő jelentkező. Illetve röviden teszteljük a némettudásodat is.

4
4

Kiajánlunk a német cégnek, aki 2-3 héten belül visszajelez. Ha az állást már betöltötték, vagy nem Téged választottak, keresünk másik Neked való állást.

5
5

Ha minden klappol, megírjuk a belépésedhez szükséges papírokat, leszervezzük a Megbízóval a kezdő munkanapodat, és szeretettel várunk a kezdés előtti napon a szálláshelyeden.

Nagyon pörögnek az események, részünkről az egész folyamat 3-4 hét alatt le tud zajlani, a többi már csak a te rugalmasságodon múlik.

További részletek is érdekelnek a jelentkezésről

1. Jelentkezés

A jelentkezés úgy zajlik, hogy az állásajánlat alján található mini űrlapon megadod a nevedet, e-mail címedet. Ekkor átkerülsz a www.szucsnemetmunka.hu oldalon található adatlap kitöltésébe. Valamint kapsz tőlünk egy visszaigazoló e-mailt, amiben megtalálod az eredeti Facebook álláshirdetés linkjét, az www.univerex.hu weboldalunkon található (vagyis jelen) állásajánlat linkjét és a www.szucsnemetmunka.hu jelentkezési lapját tartalmazó linket. Utóbbit azért, hogy később is ki tudd tölteni azt, ha ez most épp nem alkalmas Számodra.

Ez mindössze 1-2 percet vesz igénybe, mi viszont e nélkül nem tudjuk továbbítani a jelentkezésedet Megbízónk felé, hiszen a válaszok alapján döntik el, mely jelentkezőkkel tudnák elképzelni a közös munkát, és hogy ki kerül a kiválasztás 2. körébe.

2. Önéletrajz feltöltése

Önéletrajzodat szintén az adatlapon töltheted fel. Ha a telefonodon ez nem elérhető, szívesen megvárjuk, amíg számítógép elő kerülsz, csak arra vigyázz, hogy ne fuss ki az időből, mert sok jelentkezőre számítunk. (Arra kérünk, hogy a kísérőlevélben add meg, melyik állásra jelentkezik – állás megnevezésével vagy kódjával.)

3. Személyes találkozó

Ha ezek után megfelelőnek tartunk erre, vagy más hasonló állásra, felvesszük Veled e-mailen vagy telefonon a kapcsolatot és egyeztetünk Veled egy telefonos interjúra alkalmas időpontot, amiből meggyőződhetünk, hogy Te vagy-e az alkalmas jelentkező az állásajánlatra, és ez alkalommal Te is minden kérdésedre választ kaphatsz.

4. Kiajánlunk

Ha a beszélgetés során kialakul köztünk a bizalom és látunk egymásban perspektívát, akkor átadjuk Neked a szerződésmintákat átnézésre. Ha mindent rendben találtál bennük, és továbbra is érdekel az állás, anyagodat továbbítjuk Megbízónk részére.

5. Szerződés

Ha Megbízó Téged választ, aláírjuk Veled a munkaszerződést és megtesszük a bejelentésedet. A munkakezdés időpontja attól is függ, hogy jelenlegi munkahelyeden mennyi felmondási időd van, vagy esetleg hogyan tudsz ettől eltérően munkáltatóddal megegyezni. A másik befolyásoló tényező, hogy ha jelenleg külföldön, külföldi bejelentéssel dolgozol, akkor a felmondásod után 30 napra be kell legyél jelentve a magyar TB-be, aminek többféle módja is van, de segítünk is Neked ebben.

Mi vagyunk az Univerex – egy kétgenerációs családi vállalkozás

Több mint 27 éve édesapánk megálmodott egy céget, ahol a dolgos magyar kezek és a korrekt német Megbízó cégek egymásra találhatnak.

Szerintünk, aki túl sok mindenhez ért, semmihez sem ért igazán, ezért mi egy speciális területre, a fémipari finommegmunkálásra, gépgyártásra és gépösszeszerelésre fókuszálunk, vagyis leginkább ezekbe a pozíciókba keresünk képzett magyar szakembereket.

Hogy mennyire értünk mi a fémipari és gépgyártási szakmunkákhoz? Nálad biztosan nem jobban. De nem is ez a dolgunk, hanem az, hogy minden feltételt megteremtsünk ahhoz, hogy Te biztonságban és otthon érezd magad külföldön, hogy nyugodtan dolgozhass, és hogy gondoskodhass a családodról. A német ügyek intézésében pedig 27 évnyi tapasztalattal legalább annyira vagyunk profik, mint Te a saját szakmádban.

Nálunk mindenki hosszútávra tervez

 • A Megbízó cégek azért, mert olyan munkakörökbe keresnek embert, ahova több hónap vagy akár egy év a betanulási idő.
 • A munkavállalók pedig azért, mert olyan állásra vágynak, ahol nem pótolhatók egykönnyen.

A hosszútáv nálunk nem üres ígéret: vannak olyan volt munkavállalóink, akik 15-20 éve ugyanannál a cégnél dolgoznak, ahová mi vittük őket (többen onnan fognak mostanában nyugdíjba menni).

Ezen az alapon tudjuk megvalósítani az ideális munkaerőpiaci helyzetet: Megbízóink stabil, piacképes juttatásokat, kulturált, munkavégzést támogató környezetet, szakmai fejlődési lehetőséget és korrekt bánásmódot biztosítanak, a dolgozók pedig lojálisak, lelkiismeretesek, fejlődni akarnak és hosszútávra terveznek.Mi tényleg mások vagyunk

Ha még nem dolgoztál külföldön, egy ilyen munka elvállalása jelentős változást hozhat az életedbe, ezért érdemes minél inkább körbejárnod a témát. Mi úgy tudunk ebben segíteni Neked, hogy a „Segítünk” oldalunkon minden fontos információt megosztunk Veled arról, hogy milyen fajta együttműködésre és segítségre számíthatsz tőlünk a kint töltött mindennapjaidban. (Nem gond, ha innen az álláshirdetésről lépsz át, annak az oldalnak az alján is jelentkezhetsz.)

Tudjuk, hogy a munkaerőkölcsönzés és -közvetítés piacán rengeteg a visszaélés, és hogy sok esetben kihasználják azokat, akik külföldi munkatapasztalat, nyelvtudás és helyismeret híján szerencsét próbálnak odakint. De mi vagyunk Számodra a kellemes csalódás. Ha teszel egy próbát, vagyis jelentkezel, beszélsz velünk, személyesen találkozunk, Magad is azonnal meggyőződhetsz erről.

Minden feltételre kiterjedő, kész szerződéscsomaggal várjuk sikeres jelentkezésedet, amit természetesen otthon átnézhetsz vagy ehhez ügyvéd, ismerős segítségét is kérheted (amit javaslunk is Neked, hogy még inkább biztonságban érezhesd Magad). Szerződésmintáinkat elsőosztályú ügyvédek és tanácsadók készítik számunkra, valamint teszik aktuálissá folyamatosan a jogszabályi változásoknak megfelelően, mert egyrészt jószándékú, gondoskodó másrészt kockázatkerülő típusú emberek vagyunk.Jelentkezem az álláshirdetésre

Ha erre az állásra jelentkezel, nem fogsz saját Univerex fiókot kapni, adataidat nem mi, hanem az bennünket toborzással megbízó és egyben leendő munkáltatód, a Camisaral Kft. (www.szucsnemetmunka.hu) fogja tárolni. A jelentkezéssel átkerülsz az ő weboldalukra az adatlap kitöltéséhez.

Az adatlap kitöltésére azért van szükség, hogy a lehető legtöbbet tudjuk meg Rólad és arról, hogy miért Te lennél a legalkalmasabb az általad kiválasztott állásra, vagy hogy milyen másik állást tudunk Neked jó szívvel felajánlani, ha az előzőre egy másik jelentkezőt alkalmasabbnak találnánk.

Kiválasztott állás: Elektriker (villanyszerelő hőszivattyúk telepítéséhez)Miért érdemes az oldalunkon keresztül jelentkezned?

Ha a kért információkat telefonon vagy számítógépen néhány kattintással kitöltöd számunkra, mindketten megspórolunk egy pluszt kört, különben a kérdéseinket egy telefonos vagy személyes interjún kellene feltegyük Neked. Ezzel szemben az adatlap kitöltése nem igényel időpontegyeztetést, rákészülést, utazást és alkalmatlan időpontban sem zavarhatunk vele.

Ezzel azt is elősegíted, hogy így gyorsabban kiértékelhetjük adataidat, amit azzal hálálunk meg, hogy a teljes jelentkezési folyamatban időben elsőbbséget élvezel azokkal szemben, akik bármely okból mégis a telefonos vagy személyes jelentkezést választják.

Biztonságban vannak Nálatok az adataim?

A Camisaral Kft. (www.szucsnemetmunka.hu) kizárólag arra a célra használja fel adataidat, hogy ezek alapján a legmegfelelőbb állásajánlatot kínáló Partnert megtalálhassa Számodra. Ezért adataidról a cégük munkatársain kívül kizárólag az őket szakember toborzással megbízó Partnereik tájékozódhatnak, az adatvédelmi jogszabályok szigorú betartása mellett, vagyis csak megtekintésre kapnak jogosultságot, de az adataid lemásolását, továbbküldését vagy bármely más jellegű felhasználást nem teszi lehetővé.

Erre az állásra a toborzást mi, vagyis az Univerex Kft. végzezzük el a Camisaral Kft. megbízásából, de nálunk a megadott neveden és e-mail címeden kívül semmilyen más adatod vagy az www.szucsnemetmunka.hu adatlapján kitöltött infomáció nem kerül sem megjelenítésre, sem pedig tárolásra.

Biztosan szeretnél jelentkezni az állásra? Ha még nem töltötted ki a profilodban található adatlapot, kérünk hogy tedd meg és ha van önéletrajzod digitális formátumban akkor azt is töltsd fel, mivel így sokkal nagyobb eséllyel választunk majd ki Téged a jelentkezők közül! Kattints ide az adatlapod kitöltéséhez.KÉRDEZZ ÉLŐBEN

Kedves Látogatónk! Köszöntünk az Univerex Kft. német álláskereső oldalán! Telefonon is elérsz minket: +36 30 566 6176. Miben segíthetünk?
Sziasztok! Csak azt szerettem volna megkérdezni hogy tudom hogy non-stop, de meddig van nyitva??
Kedves Látogatónk! Köszöntünk az Univerex Kft. német álláskereső oldalán! Telefonon is elérsz minket: +36 30 566 6176. Miben segíthetünk?
Sziasztok! Csak azt szerettem volna megkérdezni hogy tudom hogy non-stop, de meddig van nyitva??
Kedves Látogatónk! Köszöntünk az Univerex Kft. német álláskereső oldalán! Telefonon is elérsz minket: +36 30 566 6176. Miben segíthetünk?
Sziasztok! Csak azt szerettem volna megkérdezni hogy tudom hogy non-stop, de meddig van nyitva??